Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.

Το έργο της

Η Επιστημονική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδας, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο έμπειρες επιστημονικές ομάδες Ιπποθεραπείας και Θεραπευτικής Iππασίας στην Ευρώπη. Εδρεύει στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (στον όμιλο όπου ξεκίνησε η θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα). Αποτελείται αποκλειστικά από εξειδικευμένους επιστήμονες πάνω στο αντικείμενο, (ειδικά εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, ιατρούς, κτλ.), με την επίβλεψη και καθοδήγηση του υπεύθυνου της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε., Γιάννη Νικολάου. Τα άλογα της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. είναι άλογα ειδικά για Ιπποθεραπεία και Θεραπευτική Ιππασία και κατάλληλα εκπαιδευμένα.

Οι θεραπευτές της είναι εγγεγραμμένα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.), με τον οποίο συνεργάζεται στενά και έχουν όλοι λάβει ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση, έχοντας εμπειρία πολλών ετών πάνω στο αντικείμενο. Συμμετέχει σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια καταθέτοντας τις δικές της έρευνες. Στην Ελλάδα μέλη της δίνουν συχνά διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια και επιστημονικές εταιρίες.

Κάνει συχνά επιστημονικές εργασίες και εκτός όλων των άλλων, καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για την ενημέρωση του κοινού, τι είναι θεραπευτική ιππασία και ιπποθεραπεία, πως πρέπει να εφαρμόζεται και από ποιους. Διοργανώνει εκδρομές υψηλά ποιοτικών προδιαγραφών, που περιλαμβάνουν ένα πλήθος από προγράμματα θεραπευτικά, παιδαγωγικά και ψυχαγωγικά.

Τα τελευταία χρόνια, σπουδαίο βήμα είναι και η από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας δημιουργία Σχολής, διετούς φοίτησης, η οποία παρέχει την κατάλληλη εκπαίδευση και πιστοποίηση, σε όλους τους επιστήμονες της αποκατάστασης, που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το χώρο.

Τα υψηλά ποιοτικά στάνταρτς, τα οποία έθεσε εξ αρχής, όχι μόνο δεν σταμάτησαν την πορεία της, αλλά παρά τις δυσκολίες τελικά την δυνάμωσαν κιόλας. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου, των γονιών αλλά και της επιστημονικής κοινότητας, λόγω των αποτελεσμάτων τα οποία από την αρχή φάνηκαν, έφτασε στο σημείο, η ομάδα αυτή να περιλαμβάνει πάνω από 100 παιδιά με ειδικές ανάγκες, εκτός από τους ενήλικες και τα ειδικά σχολεία με τα οποία συνεργάζεται, τις οικογένειές τους, οι οποίες τους ακολουθούν σε κάθε τους βήμα και γιατρούς και θεραπευτές, να προτείνουν στα παιδιά που έχουν αναλάβει, να παρακολουθήσουν τα προγράμματα αποκατάστασης τα οποία εφαρμόζει η Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.


 
Είστε εδώ: Αρχική Προφίλ Το Έργο

Επικοινωνία

  • Τηλ: (+30) 210 8310060
  • Φαξ: (+30) 210 8310060
  • Email: info@eethiie.gr
  • URL: www.eethiie.gr